Mestreechter taol en cultuur
Taol en cultuur verbint de lui, verwoondert de lui, liet de lui genete en zörg deveur dat tradities behawwe blieve. 't is sjoen es de Mestreechter taol en cultuur weurt euver gedrage en doorgegeve aon jonger ginneraties en nuikoumers. Dit wèlle veer es gemeinte gere stimulere!
Taal en cultuur verbindt, verwondert en laat tradities voortleven. Daarom willen we het gebruik én behoud van de Maastrichtse taal en cultuur stimuleren. We willen de Maastrichtse taal en cultuur doorgeven aan de jongere generaties én aan nieuwkomers. Zonder daarbij onze taal en cultuur aan iemand te willen opleggen of iemand uit te sluiten. Het is juist de bedoeling dat iedereen de Maastrichtse taal en cultuur kan maken en meemaken.
Voor wie?
De subsidie wordt alleen verstrekt aan onderstaande groepen:
- culturele of maatschappelijke stichtingen of verenigingen (privaatrechtelijke rechtspersoon), zonder winstoogmerk met volledige rechtsbevoegdheid en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel óf
- ZZP-ers die een duidelijke relatie hebben met de gemeente Maastricht op basis van vestiging en/of werkterrein.
Waarvoor?
Activiteiten die bijdragen aan het stimuleren en ondersteunen van de Maastrichtse taal en cultuur. Binnen deze regeling zijn organisaties vrij om hun eigen ideeën over de Maastrichtse taal en cultuur te vertalen naar activiteiten. Wel dienen de activiteiten te voldoen aan één of twee van de volgende criteria:
- Kennismaken met Maastrichtse taal en cultuur
Aandacht genereren voor de Maastrichtse taal en cultuur door een divers aanbod aan te bieden. Zoals: verhalen, rap, zang, dans, kinderliedjes, video, film, spoken word, nieuwe woorden, belevingswereld jongeren etc. - Stimuleren van de Maastrichtse taal en cultuur
Inwoners, met name jongeren, enthousiasmeren voor Maastrichtse taal en cultuur door cross-overs te ontwikkelen tussen met beeldende kunst, openbare ruimte, poëzie, erfgoed, historie, digitaal gebruik etc.
Voorwaarden
Voorwaarden om een subsidie te kunnen krijgen zijn onder andere:
- de activiteit vindt plaats in de gemeente Maastricht;
- de activiteit is gericht op inwoners van Maastricht;
- de activiteit vindt uiterlijk 31 december 2026 plaats.
Wanneer uiterlijk indienen?
Uiterlijk 8 weken voordat de aanvrager voornemens is te beginnen met de activiteiten waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.
Let op: kosten die vóór de indiening van de aanvraag zijn gemaakt zijn niet subsidiabel.
Hoogte van de subsidie
Een subsidie bedraagt minimaal 500 euro en maximaal 10.000 euro. Daarnaast bedraagt de gemeentelijke subsidiebijdrage maximaal 75% van de totale projectbegroting.
Meesturen?
Bij uw subsidieaanvraag dient u:
- inzichtelijk te maken hoe de activiteit wordt uitgevoerd;
- inzichtelijk te maken hoe de activiteit voldoet aan de criteria in artikel
3 van de subsidieregeling; - inzichtelijk te maken voor welke doelgroep de activiteit is bedoeld, hoe deze doelgroep
wordt bereikt en wat het te verwachten publieksbereik is; - inzichtelijk te maken wat de looptijd is van de activiteit;
- een sluitend financieel overzicht te geven van de aan de activiteit verbonden begrote
inkomsten en -uitgaven (begroting); - een rechtspersoon die voor de eerste keer subsidie aanvraagt, legt tevens over: een
exemplaar van de oprichtingsakte of de statuten en het jaarverslag, de
jaarrekening of de balans van het voorgaande jaar.
Contact
- Heeft u inhoudelijke vragen?
Neem dan contact op met de beleidsmedewerker Biena van de Weerdt-Maas via 06 50 74 91 49 of Biena.van.de.Weerdt [at] maastricht.nl (Biena[dot]van[dot]de[dot]Weerdt[at]maastricht[dot]nl). - Heeft u vragen over de procedure?
Dan kunt u contact opnemen met de subsidieverlener Andrea de Vries via 06 15 40 57 46 of Andrea.de.Vries [at] maastricht.nl (Andrea[dot]de[dot]Vries[at]maastricht[dot]nl).